10 Haziran 2012 Pazar

Abdestin Faydaları









ABDESTİN FAYDALARI


1- Günlük hayatımızda ellerimizin dokunmadığı yer, kapmadığı mikrop kalmıyor. Abdest alırken el, yüz ve ayakları yıkamak en güzel bir korumadır. Virüslerin parazit ve bakterilerin vücuda girişi böylece önlenebilir.

2- Solunum sistemimizin giriş kapısı olan burnumuzu yıkamakla, toz ve mikrop yığınlarının vücuda girmeleri önlenmiş olmaktadır.

3- Yüzün yıkanması, cildi kuvvetlenir, baştaki ağrı ve yorgunluğu hafifletir. Damar ve sinirleri harekete geçirir. Devamlı abdest alanların yüzünde yaşları ilerlese bile bir güzellik oluşur.

4- Gusl abdesti, gerekli hallerde, vücudun yeniden zindeliğini kazanmasını sağlar. Vücudu belli aralıklarla yıkamak koruyucu hekimlik yönünden çok önemlidir.

5- Günümüzde kızılötesi ışınlarla derinin dış fotoğrafları çekilmiş, statik elektrik tabakasının yoğunluğu tespit edilmiştir. Vücut sağlığı bu elektriksel denge ile yakından ilgilidir. Cildin elektrik yükü öfke halinde normalin 4 katına, guslü gerektiren hallerde 12 katına çıkmaktadır. Gusletmekle vücut yeniden normal elektrik yüküne dönmektedir.

6- Abdest ve gusl abdesti damarlardaki sertleşmeyi ve daralmayı önler, lenf sistemini harekete geçirip bağışıklığı güçlendirir.

7- Su bulunmadığı zaman toprakla yapılan teyemmüm de vücuttaki statik eletriği azaltmaktadır. 8 -Vücudumuzda biriken elektronlar atılır. Bu sayede elektronların bizde bırakmış olduğu huzursuzluk ve gerginlik hâli ortadan kalkar.

9-Genel dolaşımdaki aksaklıklar giderilir ve böylece vücut dinçliğini muhafaza eder.

10-Vücuda âit koruma sisteminin temeli olan lenf dolaşımı en yüksek seviyede çalışır.


Kaynak: Abdest almanın faydaları nelerdir http://www.webhatti.com/islam-ve-din-kulturu/754036-abdest-almanin-faydalari-nelerdir.html#ixzz1yDyMfTzL